Mindekassen

Mindekassen.

Måske er det tosset eller jeg er bare skør, men jeg har, til alle tider, gemt nogle minder, der siger mig noget.

Farmors pung

Farmors pung.

To rum indhold avisartikel i det ene rum om farfars jordefærd og en masse to og en øre til bankospil i det andet.

Far havde den med hjem efter bodeling af farmors bo. Hun havde skrevet navn på alt, hvem der skulle have hvad. Jeg har pungen, og hver gang jeg ser på den strømmer minder frem om farmor og lidt om farfar. Farmor var den der havde temperament, farfar var den blide. Husker hendes flettede fletning sat som en knold i nakken. Hendes høreapparat der hylede, med et batteri daskende på brystet. Farmor syede due til hele familien. En til hver et barnebarn hun sat gerne i morgensolen i døren ud til Søndervej, og syede og så på mennesker der kom forbi. Farmor havde das i brændehuset med enten avispapir eller det stive 00 ruller. Der skulle spares. Kaffen blev brugt to gange. Hvorefter den var noget tyndbenet sidste gang. I køkkenet havde hun gaskogeapperater 2 eller 3 styk med to haner på til at åbne lukke gasen. Sommetider glemte hun at lukke helt og så fik man lukke i en fart når man kom. Farfar en lavede en dukkeseng til mig han blev aldrig helt færdig for han blev syg og døde inden han var færdig, men farmor kom alligevel cyklende med den. Hun cyklede meget ud og besøgte sine børn i sær om sommeren. Kan endnu se hende med rank ryg på den gammeldags damecykel. Huset var der to stuer et køkken og soveværelse. I enden af huset værksted, brændehus og das. Bag huset var der køkkenhave og ud mod Søndervej prydhave. En anden ting jeg husker er alle viskestykkerne hun gav mig i fødselsdagsgave hvert år, ikke noget en 7 til 10 års pige ønskede sig.

fARS pORSELÆNSFIGURER

 

Der var 10 stykker der er ni tilbage for en er gået i stykker. Det første jeg tænker på er Finsens instituttet for kræftbehandling. Far havde en figur med hjem hver gang han havde været til behandling eller til efterfølgende tjek. Han købte dem på Københavns Hovedbanegård. Når han havde været derinde, fortalte han ofte om de skæbner der sad på gangen ved siden af ham de ventede jo alle på domme fra en læge. Far sagde han slap billigt i for hold til de andre der sad der. Far havde kræft i munden en lille hvid plet var starten. Han gik til lægen der sag at det skulle undersøges yderligere. Han ende med at få stråler i Næstved, men det hjalp ikke så han kom på Finsen, hvor han blev opereret og kom hjem med en slange ud af kæben. Så gik han 14 dage herhjemme med den og kom så igen på Findsens.  Hvor den blev taget ud, og han blev tjekket. Og så send hjem med en ar og en indfalden kind som han havde resten af sine dage. Men han var til kontrol, lang tid efter.  

 

 

 

 

To poisibøger

 

 

Tjaaaaa det minder min om skolen Margretheskolen, kald det selvforpinelse. Var ikke glad for at gå i skole. Følte der blev gjort forskel, husker en gang hvor de andre havde fysik og jeg specialundervisning. Fru Ibsen var syg, så jeg sad der alene, de andre var blevet hentet ned i gymnastiksale for at udsmykke den, til den årlige fest for skolen. Sad der alene indtil førstelærer Burkø opdagede mig stortudende. Har meget svært ved at tilgive min klasselærer for det, selv i dag. Men af dem der har skrevet i dem holder jeg mest af Mariannes min lillesøster og mors små skrivelser.

Tro håb kærlighed

Hvem gav mig Tro håb og kærlighed. Mine brødre gav mig støtte og hjalp mig gennem en skolegang der var svær. Hvor mange gange har John ikke siddet og kæmpet med mig og mine regnestykker og stavning.

Folly Love Prier

Fiskerestaurant i South Carolina sammen med Sven Holger Svensson og hans kone Eriline. En fantastik god oplevelse på vej hjem, fra overnatning hos Armis folket. Bare det at opleve hvordan de boede og levede var en meget stor oplevelse. MANGE MINDER OM DE DEJLIGE MENNESKER.

                                                                                                    

Howerts Johnsons resturant

Holger, Amy, Eliene og jeg spiste her mange gange hvor vi fik “😀, All You Can Eat Fish og fried clam dish. Gode minde.